Vi har igjen gleden av å invitere IT- og techselskaper til samling på idylliske Ilsetra. Bli med til fjells for et inspirerende døgn med blanding av faglig, strategisk og sosialt påfyll.
Vinter@Ilsetra er møteplassen hvor det digitale Innlandet samles for å diskutere hvordan man i fellesskap skal forbedre rammebetingelser og gjøre felles løft slik at Innlandet utvikler seg til en nasjonalt synlig og attraktiv teknologiregion.
2025-utgaven vil gå av stabelen 13. og 14. februar.
Digital Innlandet-medlemmene Inmeta, Eidsiva, Atea, Miles og Bouvet er sponsorer for samlingen.
Fullstendig program annonseres på nyåret, men med begrenset antall plasser, oppfordrer vi til å bestille plass allerede nå. Medlemmer av Digital Innlandet betaler kun kostpris for samlingen.
– Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på årets arrangement, og mange gode innspill til hvordan vi kan lage en enda bedre møteplass i 2025. Disse tar vi tak i, og sammen med konferansekomiteen jobbes det nå med å utvikle et enda mer treffende og relevant program, sier daglig leder Gunn Mari Sund Rusten i Digital Innlandet.
Digital Innlandet kan avsløre noen smakebiter fra programmet.
Stian Andrå fra Bouvet Norge og Anette Mellbye fra Innlandet Science Park er allerede klare for VInter@Ilsetra.
Sistnevnte forklarer foredraget hun skal holde på denne måten:
– Teknologi er nøkkelen til Innlandets fremtid. InSP kobler kompetanse, ideer og virksomheter for å styrke regional utvikling, løse samfunnsutfordringer og akselerere digital verdiskaping. Hvordan kan InSP og Digital Innlandet sammen bygge morgendagens teknologiregion?
Stian Andrå Stian jobber som avdelingsleder på det som han helt subjektivt kaller Innlandets beste tech-arbeidsplass.
– Foredraget mitt handler om essensen i hva jeg avdekket under forskningen rundt hva som skaper en attraktiv arbeidsgiver, og noen tips til hvordan vi som selskaper kan jobbe fremover for å møte forventninger som stadig endrer seg. Foredraget vil gi innsikt i motivasjonsteorier og tidligere forskning, og bruke dette som underlag til å forstå faktorene som preger valg av arbeidsgiver og til slutt noen konkrete tips til hvordan vi som arbeidsgivere kan jobbe for å skape vår merkevare.
Ola Helland er en annen som skal skape en interessant og gøy atmosfære på Ilsetra.
Helland er en av manusforfatterne bak Brille og Praktisk Info med Jon Almaas, kjører et live-eksperiment for å forsøke å bevise påstanden om at det finnes en hemmelig ingrediens som ødelegger for valgene vi tar. Innholdet til eksperimentet skapes sammen med publikum, i realtid, og er forskjellig hver gang. Ingen vet hvordan dette vil gå, ikke en gang Ola.
Programkomiteen jobber på for å ferdigstille programmet. I komiteen finner vi blant andre daglig tjener Karl Olav Nordengen i Miles Innlandet.
– Hvorfor bør man få med seg Vinter@Ilsetra?
– Dersom du er opptatt av teknologi og vekst av denne næringen på Innlandet, er dette stedet å være. Du vil møte mange likesinnede som er opptatt av det samme som deg, samt bli kjent med mange nye og knytte gode relasjoner med spennende mennesker. Det legges opp til et godt faglig program og konferansen er lagt til veldig hyggelige omgivelser på Hafjell og Ilsetra. Det sosiale er noe som man virkelig må få med seg, sier Nordengen.
– Hva håper du få ut av samlingen?
- Pleie nye og gamle relasjoner. Inspirasjon til å jobbe enda bedre sammen for å løfte Innlandet! Noen konkrete aktiviteter vi sammen kan gjøre for å få til dette. Motivasjon og engasjement til å stå på videre for Innlandet.
– Var du der i 2024 og hva var i så fall høydepunktet for din del?
– Ja, jeg var der i fjor og har også lang erfaring fra tidligere i å være tilstede på denne arenaen og har vært med å arrangere lignende opplegg over 15 ganger der oppe. Det er noe helt spesielt med Ilsetra og det er en veldig god "nedpå" atmosfære der. Vanskelig å trekke frem noe enkelt fra i fjor. Jeg mener det er helheten som er viktig. Men skal jeg trekke noe jeg husker godt så er det innlegget til Inmeta der de blant annet fortalte om hvordan de jobbet med Hackaton for Elvia. Det var inspirerende.
– Hvor viktig er det for næringslivet innen IT og tech å møtes på denne måten?
– Jeg mener det er veldig viktig å møtes på tvers på denne måten for å snakke om muligheter for hva vi kan få til sammen. Vi må løfte kunnskapsnæringen opp og fram på Innlandet. Og som jeg har sagt i flere år: Dersom det er slik at kunnskap er den nye oljen, så er det vel ikke så farlig at vi ikke har oljebrønner på Mjøsa. Er det noe man virkelig bør prioritere å bruke tid på så er det nettopp dette.